Talia i lo tatou website.

Faavae PCB | YMSPCB

O se vaega autu i le faaeletonika alamanuia ua taʻua o le laupapa matagaluega lomia (PCB). O se vaega autu foi lenei e faigata mo le tele o tagata e faamatala le mea a PCB o. O lenei mataupu o le a faamatala atu auiliili le faatulagaga o le PCB ma nisi o upu e masani ona faaaogaina i le fanua o PCB.

I le isi nai itulau, o le a tatou talanoaina le tuufaatasiga o le PCB, e aofia ai nisi faaupuga, o se auala faapotopotoga puupuu, ma se folasaga i le faagasologa mamanu PCB.

O le a se PCB?

laupapa matagaluega Lolomiina (PCB) o se tasi o igoa sili ona masani ai, ma e mafai foi ona taua o le "lomia laupapa wiring" po o le "lomia pepa wiring". O leʻi faaali mai ai le PCB, na faia ai le matagaluega i luga o le tulaga-i le-taimi wiring. e matua maualalo ai le faatuatuaina o lenei auala, aua e pei o le tausaga matagaluega, o le breakage o le laina e mafai ona mafua ai se matagaluega tatala pe puupuu o le node laina.

Faamaapeina tekonolosi o se alualu i luma autu i le matagaluega o tekinolosi ia e faaleleia ai le anagata ma replaceability o le laina e faamaapeina laiti uaea lapoa i le pou i le soofaatasi.

A o faaeletonika gaoioiga alamanuia mai tubes lagona gaogao ma relays e silicon semiconductors ma matagaluega tuufaatasia, ua faaitiitia foi le tele ma le tau o vaega faaeletoroni. o loo faaali mai oloa faaeletoroni sili atu ma sili atu ona masani i le vaega o tagata faatau, uunaiga gaosi e vaai mo laiti ma e sili atu le tau-lelei fofo. O lea, na fanau ai le PCB.

tuufaatasiga

O le PCB foliga a eseese layered keke po lasagna - o se vaega o mea eseese i le tuuina atu, e lolomi faatasi e vevela ma pipiʻi.

FR4

O le substrate o le PCB e masani alava tioata. I le tele o tulaga, o le substrate fau tioata o se PCB e masani ona taua o "FR4". O mea mautu "FR4" e aumaia e le maaa ma le mafiafia o le PCB. I le faaopoopo atu i le substrate FR4, e laupapa matagaluega fetuutuunai gaosia i fetuutuunai uga vevela maualuga (polyimide po o le e pei o) ma faapena.

E mafai ona e maua PCBs o mafiafia eseese; Ae peitai, o le mafiafia o oloa a le SparkFun o le tele lava 1.6mm (0.063 "). O nisi oloa faaaoga foi isi mafiafia, e pei o le Faa LilyPad ma Arudino laupapa Laiti ma le mafiafia o 0.8mm.

Taugofie PCBs ma papatusi pu ua faia o mea e pei o epoxy po phenol, lea ua leai le anagata o FR4, ae tele taugofie. A soldering mea i luga o laupapa, o le ae sogisogi a le tele o le manogi. O lenei ituaiga o substrate e masani ona faaaoga i le tele o oloa faatau maualalo-iuga. mea Phenolic se vevela decomposition vevela maualalo, ma le taimi maopoopo umi mafua decomposition ma carbonization, ma tuuina ese se tofo lelei.

O le taua i lalo o le a lava vaega pepa alumini apamemea manifinifi ua faamalosia ai i le substrate e vevela ma pipiʻi i le taimi o le gaosiga. Luga o le laupapa lua-itu, e lolomi le pepa alumini apamemea i le itu pito i luma ma tua o le substrate. I nisi o talosaga taugofie, e faatoa mafai ona fetaomi pepa alumini apamemea i se tasi itu o le substrate. A tatou tagai i le "lua-vaega" po o "le laupapa lua vaega", o lona uiga e lua faaputuga o pepa alumini apamemea i lo tatou lasagna. O le mea moni, i fuafuaga eseese PCB, o le aofai o faaputuga pepa alumini apamemea e mafai ona avea e pei o le itiiti o se tasi vaega po o le sili atu ma le 16 faaputuga.

O le mafiafia o le vaega apamemea e matua tele ma ua fua i le mamafa. E masani faaalia e le mamafa toniga o le tasi le futu faatafafa apamemea (oz). Sili ona PCBs se mafiafia apamemea o le 1 oz, ae mafai ona e faaaogaina nisi PCBs mana-maualuga 2 oz po o le 3 oz le apamemea. Liliu aunese (oz) i le sikuea vae, lea e uiga i 35um po apamemea 1.4mil.

Soldermask

I luga o le apamemea vaega o se ufimata solder. O lenei vaega e faia e le green vaai PCB (po o le mumu o le SparkFun). O le mea manava solder aofia ai le sailia mai i luga o le vaega apamemea e taofia e sailia i le PCB mai le o mai i fesootaiga ma isi uʻamea, solder po o isi mea faitino conductive. Le afioaga o le a ufimata solder faatagaina oe e solder i le nofoaga saʻo ma taofia alalaupapa solder.

Silkscreen

I luga o le ufimata solder, ei ai se vaega screen silika paepae. Tusi, numera, ma faatusa o loo lomia i luga o le silkscreen o le PCB e faafaigofie faapotopotoga ma taialaina oe e malamalama atili ai i mamanu o le laupapa. E masani ona tatou faaaogaina le faatusa silkscreen e faailoa ai le galuega tauave o nisi pine po o LEDs.

O le lanu e sili ona taatele o le vaega screen silika sinasina. E faapena foi, e mafai ona faia e le vaega screen silika i soo se lanu. Black, lanu efuefu, mumu ma e oo lava samasama vailiili silika e le masani. Ae peitai, e seasea vaai i se ituaiga o lanu silkscreen i luga o se laupapa e tasi.

I le aoao, e lanumeamata ufimata solder, ae toetoe lava o lanu uma e mafai ona faaaoga mo masking solder.

aualagāʻupu

I le taimi nei e te iloa le faatulagaga o le PCB, ia tuu atu o tatou vaai i le faaupuga e faatatau i le PCB.

Pu mama - O se apamemea mama i se pu metallized i le PCB.

DRC - siakiina tulafono Design. O se polokalame e siaki pe afai o le mamanu o loo i ai mea sese, e pei o le sailia shorted foi e sailia manifinifi, po o le laitiiti tele pu.

Auvili pu lavea - Faaaogaina e faailoa ai le palasi o le tulaga viliina manaomia ma le tulaga viliina moni i le mamanu. nofoaga autu o le viliina sese e mafua mai i faagutu tuusaʻo o aoaoga o se faafitauli taatele i gaosiga PCB.

(Gold) tamatamaʻi lima - O se pad uamea fanauina i le itu o le laupapa o loo masani ona faaaogaina e fesootai laupapa lua. E pei o le mata o le module faalauteleina o le komepiuta, o le manatua laau ma le pepa o taaloga matua.

Stamp pu - I le faaopoopo atu i le V-Oti, o loo i ai se auala e isi o mamanu laupapa. E fausia ai se sooga vaivai i le va o nisi pu faaauau pea, e faigofie lava ona tuueseese le laupapa mai le faaeeina atu.

Pad - O se vaega o le uamea faailoa i luga o le PCB ua faaaogaina e solder le masini.

Jigsaw - faia ai se laupapa tele o le tele o laiti, laupapa sizable. e masani lava ona faafitauli masini gaosia laupapa matagaluega otometi pe gaosia laupapa laiti, ma tuufaatasia ni laupapa laiti e mafai ona e faavave ai le gaosiga.

Stencil - O se formwork uamea manifinifi (o loo maua foi o palasitika) ua tuuina i luga o le PCB e faatagaina solder e ui atu i ni eria faapitoa i le taimi o faapotopotoga.

Filifili-ma-nofoaga - O se masini po o le faagasologa o le tuu o vaega i luga o se laupapa.

Vaalele - O se fasi pea apamemea i luga o le laupapa. Ua faauigaina aoaotetele e tuaoi, e le o le ala. Foi lauiloa o le "apamemea apamemea"

Metalized ala - O se pu i le PCB o loo i ai le pu mama ma le pā plated pu. O le metallized ala e mafai ona le sootaga i le tulaga o se fono-i, o le vaega o le faailoga, po o se pu mounting.

O le plated puipui pu faatagaina le uaea i itu uma o le PCB e auai faatasi.

Reflow soldering - liusuāvai le solder ina ia le moa (SMD) ma pine masini e fesootai faatasi.

Silkscreen - tusi, fuainumera, faatusa, po o ni ata mananaia i luga o se PCB. Uiga moni lava o loo i ai na o le tasi le lanu i le tasi laupapa ma le iugafono o si maualalo.

Slotting - e faasino i so o se pu i luga o le PCB e le lapotopoto. e mafai ona electroplated pe leai Slotting. Talu slotting manaomia ai le taimi vavaeina faaopoopo, o nisi taimi e faateleina ai le tau o le laupapa.

Solder faapipii vaega - O se vaega o solder faapipii o se mafiafia nisi faia i luga o le moa o le laualuga mauga masini e ala i se stencil i luma o le tuuina o le vaega i luga o le PCB. I le taimi o le faagasologa reflow, o le solder faapipii melts ma faatuina se sootaga faatuatuaina eletise ma masini i le va o le pad ma le pine masini.

Soldering Ogaumu - O se ogaumu mo faaopoopoga soldering. E masani lava, ei ai se aofaiga itiiti o solder uʻamea i totonu, ma o le laupapa pasia vave ala, ina ia mafai ona soldered le pine faaalialia.

Solder ufimata - Ina ia taofia matagaluega puupuu, corrosion, ma isi faafitauli, o le apamemea ua pupuniina i se ata tifaga e puipuia ai. Le ata o le puipuiga e masani lava ona lanumeamata po o ai e mafai ona isi lanu (SparkFun Red, Arduino Blue, po Black Apple). E masani ona taua o "tetee soldering."

Lianxi - O le pine fesootai e lua i luga o le masini ua fesootai e sese i se tamai mataua o solder.

Luga Mounting - O se auala o le faapotopotoga pe afai o le masini na manaomia e tuu i luga o le laupapa e aunoa ma le manaomia o le auala le pine masini e ala i le vias luga o le laupapa.

pad vevela - o loo faatatau i se Lolomi puupuu o le pad sootaga i le vaalele. Afai e le lelei le fuafuaina e le pad mo dissipation vevela, e faigata ai ona vevela le pad i se vevela lava soldering i soldering. Talafeagai mamanu pad vevela le a faia ia sili atu le pipii o le pad ma reflow taimi soldering o si umi.

Lolomi - O se ala pea masani apamemea i luga o se laupapa.

V-togi - O se tipi le atoatoa o le laupapa o le solia o le laupapa e ala i lenei laina.

Via - O se pu i le laupapa o loo masani faaaogaina e fesuiaʻi faailoilo mai le tasi vaega i le isi. O le pu o fono e faatatau i le i-lua e aofia ai le mea manava solder ina ia taofia ai mai le soldered. Connector po o se masini pine ala, ona e le o manaomia plugging ona ua manaomia soldering.

Galu soldering - o se auala o le soldering fono-i masini. O le laupapa ua pasia i se saoasaoa e le aunoa e ala i se ogaumu solder uʻamea e maua se tumutumu fale o manu, ma le solder tumutumu solder faatasi le pine ma moa faailoa masini.

YMS o se Tech-Ese laupapa fanauina PCB auaunaga pisinisi i le lalolagi atoa. E ala i le sili atu nai lo le 10 tausaga 'taumafaiga, ua atiina ae YMS i se taumafaiga sili tech.

Faatasi ai ma se nofoaga o nofoaga e sili atu i le 10,000 sikuea mita, e mafai ona maua i luga o le 300,000 sikuea mita i le tausaga, o lona PCB oloa e faasolo mai le 2 i le 20 faaputuga, e aofia ai PCB 1Layer , 2Layer PCB, PCB Mutilayer isi

Talia e liliu vave pcb Saina.


taimi Post: Aug-07-2019
WhatsApp Online talatalanoaga!